Let op: In mei zal ons bedrijf verhuizen naar een ander pand. Levertijden kunnen daarom een kleine vertraging oplopen t.o.v. de aangegeven levertijden. Uiteraard doen we ons best om de levertijden zo kort mogelijk te houden.

De nummer 1 van Nederland
Zakelijk en particulier aanbod
Advies van professionals
Levering Benelux

Vlechtband

Met een vlechtband voor uw hekwerk of tuinpoort creëert u sfeer en privacy. Vlechtbanden zijn er in veel soorten en maten en zijn enorm populair. Dat heeft alles te maken met de zichtwerende functie en relatief lage kosten van een vlechtband. Bovendien zijn er, door de verschillende soorten en varianten, voor vrijwel elk soort hekwerk vlechtbanden verkrijgbaar. Wij hebben een ruime keuze aan kunststof vlechtbanden, winddoeken en vlechtdoeken. Ook voor een vlechtband voor poorten bent u bij Allround Hekwerk aan het juiste adres.

Sorteer op
Kunststof vlechtband
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)
Vlechtband met lijnprofiel
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)
Soft print vlechtband
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)
Wickler vlechtband stroken
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)
Vlechtband Soft 190
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)
Vlechtdoek 190
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)
Winddoek-Zichtdoek
Vanaf
(excl. btw) (incl. btw)

7 producten

per pagina

Waarom een vlechtband voor uw hekwerk kopen?

Het grote Allround hekwerk assortiment kunststof vlechtband ook wel zichtband, vlechtstroken of door het grote zichtremmende (antidoorkijk) effect ook privacyband genoemd, is in vele kleuren en patronen tegen zeer scherpe prijzen uit voorraad leverbaar. Het onderhoudsvrije kunststof vlechtband is een ideale hekwerkbekleding voor afscherming op de afscheiding van de tuin ook perfect te gebruiken tegen wind en tocht. Onze allround adviseurs helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

Soorten vlechtband

Zoals gezegd heeft Allround Hekwerk een ruim en divers aanbod vlechtbanden, geschikt voor het verkrijgen van meer privacy of het winddicht maken van uw poort of van uw hekwerk. Maar een vlechtband kan in zowel type materiaal, functie of afmeting variëren, waardoor u mogelijk niet meer zeker weet naar welke vlechtband u het best kunt zoeken of informeren. Hieronder een kort overzicht.

Dubbelstaafmat vlechtband

Met een dubbelstaafmat hekwerk heeft u veel keuze in aanvullende mogelijkheden en de expliciet nodige onderdelen. Zo kunt u kiezen voor een dubbelstaafmat vlechtband, ook wel vlechtstroken of zichtband genoemd. Vaak kiest men voor het gebruik van een dubbelstaafmat vlechtband in hekwerken of poorten voor het afschermen van de privacy. Maar ook puur voor een ander aangezicht kan een reden zijn. Een andere veelgenoemde reden is om bijvoorbeeld de tuin of het terras wat meer winddicht te maken door middel van een dubbelstaafmat vlechtband. Allround Hekwerk heeft daarom kunststof vlechtbanden in vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook hebben we grotere vlechtdoeken en speciale winddoeken met bijvoorbeeld knoopsgaten of zeilogen.

Kunststof vlechtband

Een kunststof vlechtband, ook wel vlechtstroken of zichtband genoemd, is een polyethyleen, UV gestabiliseerde band. Onze kunststof vlechtband kent een breedte van 190 mm en wordt geleverd op rol van 50 meter. Speciaal ontwikkeld voor het gebruik in het dubbelstaafmat,- en enkelstaafmat hekwerk. Gebruik van vlechtband in dubbelstaafmat hekwerk of poorten geeft een mooi aangezicht van buiten, maar ontneemt de doorkijk en zorgt zo voor privacy. Daarnaast ideaal als windbreker. In vier verschillende kleuren verkrijgbaar.

Vlechtband met profiel of print

Onze Soft print vlechtband is een PVC-vrij textielvlies met hoge kwaliteit inktdruk.  Dit textielvlies is vormvast, uitstekend bestand tegen UV-straling en andere weersinvloeden en ook nog eens 100% recyclebaar.

Vlechtdoek 190

Vlechtdoek 190 is een alternatief voor het bekende winddoek. In plaats van een groot doek langs het dubbelstaafmat hekwerk te hangen kunnen stroken van 190 mm (net als kunststof vlechtband) door de mazen van het hekwerk gevlochten worden. Een groot voordeel hiervan is dat het doek veel strakker in het hekwerk kan worden geplaatst en dat er in kleuren gecombineerd kan worden.

Winddoek

Een winddoek wordt ook wel zichtdoek genoemd en is een PE breisel. Dit zorgt voor een zeer effectieve windreductie van maar liefst 80 procent. Standaard is een winddoek voorzien van rijg ogen (knoopsgaten) zodat u het met kabelbinders snel en eenvoudig aan het hekwerk kan bevestigen. Let er wel op dat wanneer het wat harder waait het winddoek veel wind opvangt en dus het hekwerk zwaarder wordt belast. We adviseren hierbij dan ook met nadruk uw hekwerk met winddoek extra te verstevigen met bijvoorbeeld schetsplaten, beton of schoren. 

Een vlechtband van Allround Hekwerk?

Natuurlijk wilt u graag de juiste keuze maken van de door u gewenste vlechtband. Bij Allround Hekwerk informeren we u dan ook graag zo volledig mogelijk. Komt u er toch niet helemaal uit of twijfelt u over welk soort vlechtband het meest geschikt is voor u? Neem dan altijd even contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u dan ook graag in uw zoektocht aan de beste oplossing.